Επίπεδα UCMAS και δείγμα από τα βιβλία

Το UCMAS μπορεί κάποιος να το ξεκινήσει από Προδημοτική μέχρι Στ’ Δημοτικού, όπου ο εγκέφαλος είναι στην φάση της ανάπτυξης του, έτσι ώστε να κερδίσει το παιδί το μέγιστο των ωφελημάτων. Το UCMAS μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι και το Γυμνάσιο. Το UCMAS είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ, εγκεκριμένο από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, πρόγραμμα νοερής αριθμητικής στην Κύπρο.

Τα διάφορα επίπεδα UCMAS είναι τα εξής (πατήστε στο όνομα της κάθε ενότητας για να δείτε δείγμα από τα βιβλία):

UCMAS 0: Pre-Foundation (για Προδημοτική)
UCMAS 1: Foundation (για Α’, Β’ Δημοτικού)
UCMAS 2: Basic, Elementary A (για Γ’, Δ’, Ε’, Στ’ Δημοτικού)
UCMAS 3: Elementary B, Intermediate A
UCMAS 4: Intermediate B, Higher A
UCMAS 5: Higher B, Advanced

Τα επίπεδα UCMAS 0-1 αποτελούνται από μια ενότητα διάρκειας 10 μηνών, μια φορά την βδομάδα, από 1 ώρα την κάθε φορά και κόστος 45 ευρώ ανά μήνα. Τα επίπεδα UCMAS 2-3-4-5 αποτελούνται από δύο ενότητες διάρκειας 5 μηνών η κάθε μία, μια φορά την βδομάδα, από 1.5 ώρα την κάθε φορά και κόστος 65 ευρώ ανά μήνα.

Το επίπεδο UCMAS 0 έχει κόστος εγγραφής €60, που περιλαμβάνει το βιβλίο του μαθητή. Το επίπεδο UCMAS 1 έχει κόστος εγγραφής €85, που περιλαμβάνει το κόστος της εξέτασης και το βιβλίο του μαθητή. Τα επίπεδα UCMAS 2-3-4-5 έχουν κόστος εγγραφής €85, που περιλαμβάνει το κόστος της εξέτασης και τα βιβλία του μαθητή μόνο της πρώτης ενότητας από τις δυο ενότητες της ακαδημαϊκής χρονιάς. Το κόστος εγγραφής της δεύτερης ενότητας, €85,  πληρώνεται τον Ιανουάριο.

Η εξέταση για τα επίπεδα UCMAS 1-2-3-4-5 είναι υποχρεωτική και γίνεται μέσω Διαδικτύου με άμεσα αποτελέσματα. Στους επιτυχόντες των διεθνώς αναγνωρισμένων εξετάσεων UCMAS, εκδίδεται δίπλωμα της συγκεκριμένης ενότητας, που αποστέλλεται από τη Μαλαισία. Στους μαθητές δίνεται πρόσβαση σε ηλεκτρονικό σύστημα δειγματικών εξετάσεων για να μπορούν να κάνουν περαιτέρω πρακτική εξάσκηση από το σπίτι τους. Επίσης, υπάρχει εφαρμογή για κινητές συσκευές (smart phones, tablets) όπου οι μαθητές μπορούν να κάνουν πρακτική εξάσκηση.

Στην πρώτη ενότητα που κάνει εγγραφή ο μαθητής, παρέχονται επίσης δωρεάν βαλίτσα και μικρός άβακας.

Για τα επίπεδα UCMAS 1-2-3-4-5 διεξάγεται Παγκύπριος Διαγωνισμός UCMAS όπου όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό συμμετοχής, μετάλλιο συμμετοχής, διάφορα δωράκια και τη UCMAS Super Kid φανέλα του διαγωνισμού.

Το UCMAS είναι πρακτικό και διδάσκεται με διαδραστικό τρόπο, όπου το κάθε μάθημα μοιράζεται σε διάφορα μέρη, έτσι ώστε να διατηρείται η προσοχή του μαθητή:

  • Γίνεται χρήση του μεγάλου άβακα από τον εκπαιδευτή για επεξήγηση των εννοιών του κάθε μαθήματος
  • Γίνεται χρήση του μεγάλου άβακα από τους μαθητές για επιβεβαίωση ότι έχουν καταλάβει τι έχουν δει
  • Γίνονται χρονομετρημένες ασκήσεις ταχύτητας γραψίματος αριθμών (speed writing)
  • Γίνεται χρήση καρτών (flash cards) όπου οι μαθητές αναγνωρίζουν αριθμούς και τους εκφωνούν
  • Γίνονται χρονομετρημένες ασκήσεις με χρήση του μικρού άβακα, όπου ο μαθητής επιλύει γραπτές ασκήσεις από τα βιβλία
  • Γίνονται χρονομετρημένες ασκήσεις με χρήση του μικρού άβακα, όπου ο μαθητής επιλύει προφορικές ασκήσεις που εκφωνεί ο εκπαιδευτής
  • Διεξάγονται διάφοροι διαγωνισμοί μεταξύ των μαθητών της κάθε τάξης σε ατομικό επίπεδο ή σε ομαδικό

Πατήστε εδώ για να δείτε βίντεο από μερικούς από τους πρώτους μαθητές που ξεκίνησαν UCMAS το  2017 στην Κύπρο. Πατήστε εδώ και δείτε τους βραβεύσαντες μαθητές σε διαγωνισμούς UCMAS.

Το UCMAS είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ, εγκεκριμένο από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, πρόγραμμα νοερής αριθμητικής στην Κύπρο. Γονείς κάνετε τώρα την εγγραφή του παιδιού σας στο UCMAS και δείτε το παιδί σας να διαφέρει και να υπερτερεί.